روانشناسی کاربردی

شخصیت شناسی

اگر قصد استخدام شدن در یک سازمان یا کارخانه را دارید،نگران نباشید شما با خواندن این مقاله و انجام تست شخصیت شناسی از رقبای خود جلو خواهید بود و شانس استخدامی شما بیشتر خواهد بود.

شخصیت افراد در سازگاری آن ها با محیط کار اهمیت بسزایی دارد.توجه به شخصیت افراد و استفاده از آزمون ها می توانند،درباره ویژگی های بسیار مختلف افراد،اطلاعات مفیدی را فراهم آورند.اگر شخص،استعداد های لازم برای یادگیری یک شغل را نداشته باشد،به احتمال خیلی زیاد شکست خواهد خورد و نه تنها خود را از نظر روانی مختل خواهد کرد برای سازمان نیز ضرر های مالی به همراه خواهد آورد.

شخصیت شناسی

شناخت شخصیت افراد و طبقه بندی آنها در محیط کار بسیار مفید بوده و حرفه های مختلف انتخابی افراد را می توان با توجه به نوع شخصیت هر فرد تقسیم و واگذاری کرد.عقیدا روانشناسان بر این است که در انجام کارها،کل ویژگی های انسان وارد عمل می شود از جمله هوش،استعداد،شخصیت و علایق
برای اندازه گیری ویژگیهای شخصیتی و علایق افراد روانشناسان آزمونهایی فراهم آورده اند.سنجش خصایص شخصیتی برای بسیاری از هدفها مانند استخدام،گزینش،راهنمایی شغلی،و…امری اساسی است. زیرا کارایی افراد در شغل،با خصایص شخصیتی او ارتباط دارد.

انواع آزمونهای شخصیت

 

آزمون های شخصیت را به دو دسته کلی طبقه بندی کرده اند این دو طبقه عبارتند از:
آزمون های عینی شخصیت و آزمون های فرافکن.

آزمون های عینی شخصیت بصورت پرسشنامه تهیه می شود.آزمودنی باید پاسخ خود را به هر یک از پرسشها به صورت آری یا نه مشخص کند.

آزمون های فرافکن،بر اساس فرضیه فرافکن استوارند.
در این آزمون ها فرض می شود آنچه آزمودنی از یک محرک ادراک می کند بازتابی از خصایص شخصیتی اوست و پاسخ وی به محرکهای مبهم نشانگر احساسات،انگیزه ها و خصایص ناهشیار شخصیت آزمودنی است.

پرسشنامه شخصیتی برن رویتر

 

پرسشنامه شخصیتی برن رویتر یکی از رایجترین پرسشنامه هایی است که در سازمان ها و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.این پرسشنامه جهت برسی واکنش های آزمودنی در برابر مسایل و پیش آمدهای روزانه زندگی در سال 1931در دانشگاه استنفود ساخته شد این پرسشنامه 125 سوال دارد که آزمودنی به صورت بلی،خیر یا نمیدانم به آنها پاسخ می دهد و بر اساس همین پاسخها،6 ویژگی شخصیتی او آشکار میشود. درواقع این پرسشنامه 6جنبه شخصیت را ارزشیابی می کند.و برای افراد بالای 16 سال کاربرد دارد.

این آزمون برای هر دو جنس قابل اجرا است.از روایی و پایایی خوبی برخوردار است و دارای همبستگی بالایی هست یعنی هر یک از اجزای این آزمون از هم جدا نیستند و باهم ارتباط دارند و این یک امتیاز خوب برای این پرسشنامه هست.

مقیاس هایی که این پرسشنامه اندازه می گیرد عبارتند از:

1.تمایلات روان نژدی:که میزان عصبی بودن فرد و بی ثباتی هیجانی فرد را نشان می دهد.

2.مقیاس درونگرایی:میزان درونگرایی و برون گرایی فرد را نشان می دهد.

3.تمایل به با خود بودن:تمابل افراد به تشویق بعد از انجام هر کاری.

4.سلطه گری و سلطه پذیری:تمایل به تسلط بر دیگران یا تسلیم شدن در برابر دیگران.

5.اعتماد به نفس:میزان خویشتن پنداری و اعتماد به نفس را در افراد مورد ارزیابی قرار می دهد.

6.اجتماعی بودن:میزان اجتماعی بودن وتمایل به استقلال و یا تمایل به زندگی گروهی را مورد سنجش قرار می دهد.

شما با انجام این تست شخصیت شناسی از توانایی ها و محدودیت های خود باخبر می شوید و شغلی را انتخاب خواهید کرد که از انجام دادن آن لذت می برید.در غیر این صورت اگر در انتخاب شغل دقت نکنید،دچار فرسودگی شغلی می شود و انجام دادن آن کار هر روز برای شما سخت تر و سخت تر خواهد بود.
ویژگی دیگر انتخاب شغل مناسب آن است که چون شما آن کار را با انگیزه و علاقه درونی انجام می دهید در آن کار بدون شک پیشرفت خواهید کرد و به درجات بالاتر دست خواهید یافت که این باعث بهبود کیفیت زندگی شما می شود.

جستجو

آخرین مقالات

آخرین تست ها

صفحات مجازی ما