روانشناسی کاربردی

تعارضات زناشویی

تعارضات زناشویی

تعارضات و اختللافات در بین زوجین تا حدودی طبیعی است زیرا که هر یک از زوج ها از یک خانواده متفاوت و از یک فرهنگ متفاوت برخوردارند. و این طبیعی است که هر یک از آن ها دارای خلق و شخصیت متفاوت باشند.
این تعارضات زمانی به وجود می آید که زوجین شناختی از هم نداشته باشند،زوجینی که شناخت درستی از هم دارند به مراتب کمتر دچار تعارضات زناشویی می شوند.
چند عامل مهم در ایجاد تعارضات زناشویی نقش دارند،که بخشی از آنها به روایت زیر است.

تمرکز و حساسیت زیاد نسبت به رفتار یکدیگر

وقتی مسئولیت زندگی بر گردن یکی از زوجین سنگینی کند،یا وقتی زن و شوهر وقت زیادی را در کنار هم بگذرانند،حساسیت زوجین نسبت به هم زیاد تر می شود.این حساسیت ها گاهی باعث می شود همسران احساس کنند نیاز اولیه او یعنی نیاز به آزادی نادیده گرفته می شود، که این مسئله می تواند زمینه ساز تنش ها در خانواده باشد.
نگاه دقیق به جزعیات، نه پایان کار مشکل ساز است.به عنوان مثال زمان انجام دادن کار ها مهم نیست مهم این است که کار در زمان مقرر انجام شده است یا نه.

استرس و فشار زندگی

امروزه بخش زیادی از جامعه تحت تاثیر استرس و اضطراب ناشی از سختی زندگی قرار دارند.با توجه به شرایط اقتصادی موجود،و شرایط اجتماعی حاکم،که توقعات فرزندان را شدیدا بالا برده است،سرپرستان خانواده در تامین نیاز های خانواده دچار استرس و کار مضاعف می شوند،که این باعث می شود خانواده ها کمتر با هم وقت بگذرانند.
کار مضاعف و استرس زیاد،همیشه پرخاشگری را به دنبال دارد،پرخاشگری نیز عامل مهمی در ایجاد تعارض و اختلاف در خانواده هاست.

داشتن انتظارات نابجا از هم دیگر

گاهی هدف از ازدواج این است که همسران نیازهایمان را برطرف کنند،یا ازدواج میکنیم که تنها نباشیم و یا خانواده ها بزور مار را وادار میکنند که ازدواج کنیم تا بلکه سر به راه بشویم.
ولی به نظر شما این اهداف از ازدواج درست است؟آیا این درست است که طرف مقابل همیشه خدش را فدای خواسته های شما بکند؟
اگر اینگونه باشد، شادی و نشاط در زندگی جای خود را به ناکامی ها و بی انگیزگی می دهد.داشتن انتظارات غیر منطقی،باعث ایجاد تعارض می شود و شما را از مسیر اصلی زندگی،یعنی پیشرفت،پیشرفتی که هر یک از زوجین برای آن زحمت بکشند،باز می دارد.

ناتوانایی در حل مسئله

یکی از مهم ترین و تاثیر گذار ترین مورد در ایجاد و تشدید تعارضات،عدم آگاهی و ناتوانایی در حل مسئله است.زمانی که این آگاهی به زوجین داده بشود آنها می توانند قبل از تشدید اختلافاتشان،مشکلاتشان را حل بکنند.اگر شما این توانایی را ندارید می توانید با مراجعه به مشاورین ازدواج،مشکلات خود را مطرح بکنید تا با همکاری شما،مشاورین به حل مشکلات موجود بپردازند.
بعضی مواقع تنها لازم است دست از لجبازی برداریم و از خودگذشتگی نشان دهیم،تا طرف مقابل هم این را یاد بگیرد.توجه داشته باشید که منظور از،ازخود گذشتن،نادیده گرفتن حق حقوقتان نیست،بلکه منظورما کوتاه آمدن در لج و لجبازی هاست.
در ادامه به چند مورد که می تواند به حل مشکلات شما کمک کند می پردازیم.

قدردان زحمات یکدیگر باشید

احترام به یک دیگر و تشکر و قدردانی،باعث ایجاد یک فضای دوستانه و صمیمی بین زوجین می شود و باعث استحکام روابط می شود.

تقسیم مسئولیت

سعی کنید برای زندگی خود برنامه داشته باشید،اینگونه نباشد که همه مسئولیت ها بر گردن یکی از زوجین سنگینی کند.در کار ها با یکدیگر مشارکت داشته باشید و به همدیگر کمک کنید.

به دنبال مقصر مشکلات نباشید

به نظر شما هنگام به وجود آمدن مشکلات،عامل ایجاد کننده مشکل، در حل مشکل به شما کمکی می کند؟قطعا خیر پیشنهاد می کنیم بجای سرزنش یکدیگر مسئولیت کاری را که انجام داده اید را بر عهده بگیرید و در حل مشکل تلاش بکنید و از معذرت خواهی کردن نترسید.

اگر میخواهید از سطح تعارضات خود با همسرتان آگاه بشوید پیشنهاد میکنم حتما تست تعارضات زناشویی را انجام داده و نتیجه را مشاهده کنید.اگر احیانا در این آزمون نتیجه دارای تعارض بالا بود به فکر راه حل های حل تعارضات زناشویی خود،قبل از جدی شدن اختلافات و لطمه در زندگیتان باشید.

جستجو

آخرین مقالات

آخرین تست ها

صفحات مجازی ما